Апелативният съд в Пловдив отложи делото за и причини смъртта на

...
Апелативният съд в Пловдив отложи делото за и причини смъртта на
Коментари Харесай

Заради нов адвокат в Пловдив отложиха делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

Апелативният съд в Пловдив отсрочи делото за и аргументи смъртта на седемгодишната Моника Стоименова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Причината за отлагането на делото бе новият юрист на подсъдимия, който изиска време, с цел да се запознае по-добре с материалите по делото.

Окръжният съд в Пазарджик е постановил наказване от четири години и осем месеца " отнемане от независимост " на Владимир Панайотов. За сходно закононарушение законът планува наказване от три до петнадесет години затвор. 

Подсъдимият апелира наказването, несъмнено от Пазарджишкия съд. Присъдата му към момента не е влезнала в действие, поради обжалването. Той е лишен и от право да ръководи МПС за период от 6 години. 

Панайотов съобщи, че се отхвърля от предходния си атвокат Любомир Любомиров. Отсега нататък ще го пази пловдивският юрист Кирил Николов. Днес той сподели, че не се е срещнал в детайли с делото и му би трябвало време, с цел да оправдае изцяло доверието и очакванията на клиента си.

Апелативен прокурор по делото е Иван Даскалов, а арбитър – Васил Гатов. Днес в залата не се яви и частният обвинител Блага Стоименова, както и нейният юрист.

Делото бе планувано за 19 септември, от 9 часа в Пловдивския апелативен съд. Съдията изиска да бъдат призовани още веднъж Стоименова и юриста и. 

Инцидентът стана на 19 юли 2021 година в пазарджишкото село Братаница. Тогава Панайотов е бил чиновник на ОДМВР - Пазарджик и е управлявал длъжностен автомобил " Шкода ".

Пред правосъдния състав тогава той изцяло призна действието си и всички обстоятелства и доказателства, събрани по делото. Затова то бе гледано по съкратеното правосъдно разследване, а наказването му - редуцирано по закон.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР